Kontakt na školní jídelnu - výdejnu stravy

tel.: 703 696 798

pracovní dny 9:00 - 13:00 hod.

 

       


Školní jídelna je stravovací zařízení sloužící ke společnému stravování žáků (případně zaměstnanců školy).

Školní jídelna – výdejna stravy se řídí vyhláškou Vyhláška č. 272/2021 Sb., kterou se mění vyhláška č. 107/2005 Sb., o školním stravování ve znění vyhlášky, ve znění pozdějších předpisů.


Základní škola nedisponuje vlastní varnou – kuchyní pro přípravu stravy, ale pouze oddělenou částí od jídelny určenou pro výdej stravy. 

Školní jídelna – výdejna stravy je tvořena větší jídelnou a menší jídelnou o celkové kapacitě 54 míst k sezení. Obě jídelny slouží ke konzumaci oběda. Slouží také ke konzumaci svačiny, jako například jogurtů v rámci projektu Evropské unie „Mléko do škol“.

Strava – oběd nebo např. i jogurty, jsou péčí paní kuchařky dováženy ze Školní jídelny Kralice na Hané (při Mateřské škole Kralice na Hané), která ji vaří (připravuje). Na výběr je pouze jedno jídlo. Jídelníček je ke stažení na stránkách Školní jídelny Kralice na Hané nebo stránkách Základní školy Kralice na Hané.

Obědy se vydávají na základě přihlášení žáka/žákyně (dále již jen strávník) ke stravování. Stravenky v papírové podobě, bezkontaktní karty a čipy nejsou zavedeny. Evidenci strávníků na základě Přihlášení / Odhlášení strávníka eviduje a spravuje paní kuchařka, která počty na příští den upřesňuje Školní jídelně Kralice na Hané.

Ve stanovené době je oběd vydáván ve třech směnách v závislosti na čase ukončení výuky u jednotlivých ročníků základní školy. Výdej oběda a umytí použitého nádobí a příborů je v péči paní kuchařky a paní školnice.

Strávník přichází do jídelny, kde je pro něj na stole již připraven talíř s polévkou, lžíce, sklenice s nápojem a případně miska s kompotem/salátem nebo ovoce (pomeranč, banán, jablko apod.). Strávník po konzumaci polévky odnáší talíř se lžící k okénku s použitým nádobím, poté přechází k okénku pro výdej druhého jídla, kde si nejdříve vezme příbor a poté talíř s druhým jídlem. Usadí se na své místo a zkonzumuje druhé jídlo, kompot apod. Po skončení konzumace opět odnáší veškeré použité nádobí (talíř, příbor, sklenici, misku atd.) na určené místo.

Včas neodhlášenou stravu je možné si odebrat do jídlonosiče těsně před zahájením výdeje oběda strávníkům.